nieuws

Vliegveld voor luchtvracht bij Arnhem denkbaar

bouwbreed Premium

Voorzitter Th. Aris van de Air Transport Association of the Netherlands ziet mogelijkheden voor een luchthaven ten oosten van Arnhem. Dat vliegveld kan wat hem betreft zelfs op Duits grondgebied komen, in de buurt van Emmerich. Aris zei dat bij de opening van het Nederlands Luchtvaart College in Hoofddorp. Hij pleitte ervoor de handen ineen te slaan met de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen om de komst van een dergelijk vliegveld te bestuderen.

De luchtvaart-lobby vreest dat Schiphol, ook na de aanleg van een vijfde baan, onvoldoende capaciteit biedt. Volgens Aris is het ook mogelijk een nieuwe luchthaven in de Noordzee aan te leggen. Hieraan kleeft voor de vracht echter een groot nadeel, omdat de goederen vervolgens nog door het land moeten worden vervoerd:

“Dit is in een overbevolkt land als Nederland een groot probleem. Een luchthaven tussen Arnhem en Emmerich is daarentegen gunstige locatie. Zo hebben de vliegvelden in het Duitse Ruhrgebied een beperkte capaciteit en denken de Duitsers ook over uitbreiding. Er is een mogelijkheid van een win-win situatie.”

Reageer op dit artikel