nieuws

Stichting Zorgvuldig Dakbeheer neemt dakzorgen voor twintig jaar over

bouwbreed Premium

Morgen wordt in het VBS Circustheater te Scheveningen, de Stichting Zorgvuldig Dakbeheer gepresenteerd. De nieuwe stichting neemt voor twintig jaar alle dakzorgen van dakeigenaren over.

De presentatie van de kersverse stichting vindt plaats tijdens ‘Het Nationale Vastgoed Debat’.

Veeleisende dakeigenaren zoals institutionele beleggers ke zich al jarenlang tegen schades en de daaruit voortvloeiende reparatiekosten door een zogenaamde tienjarige garantie indekken. Deze garantieregeling voor platte daken is al jarenlang de norm.

Een twaalftal dakbedekkingsbedrijven en aanverwante ondernemingen wil echter verder gaan en hebben tot de oprichting van de stichting besloten. Ze biedt eigenaren het zogenaamde ‘Sterdak’ aan. Een dak vervaardigd van de beste materialen, voorzien van een KOMO attest-met produktencertificaat (CTG), dat wordt aangebracht door de beste dakbedekkingsbedrijven.

Sterdaken voldoen ruim aan de eisen van het Bouwbesluit. De normen van de Arbowet worden strikt gehanteerd. Voorts geldt er een terugnameplicht van de toegepaste materialen in verband met het recyclen ervan. Door het afsluiten van een overdraagbare service-overeenkomst neemt de stichting twintig jaar de zorg van het hele dakonderhoud van de eigenaar over. Dat betekent ook regelmatige inspecties, onderhoud en eventuele reparaties.

De Stichting Zorgvuldig Dakbeheer is gevestigd te Hilversum, telefoon 036-5333595, fax 036-5342236.

Reageer op dit artikel