nieuws

Sport- en congreshotel aan A7

bouwbreed

Aan de snelweg A7 bij het Groninger Zuidbroek wordt hard gewerkt aan het zogenaamde Sport en Congreshotel van het Van der Valk-concern. Dit miljoenencomplex omvat een hotel, sporthal, een achtbaans wedstrijdzwembad met uitgebreide restaurant- en kantinefaciliteiten, indoor tennisbanen, een subtropisch recreatiebad en een evenementenhal.

Enkele van de faciliteiten zijn inmiddels al in gebruik genomen; de eindoplevering staat volgend jaar gepland. Het complex, waarvoor het Van der Valk-concern zelf het ontwerp leverde, was deze zomer al gereed maar werd toen grotendeels door brand verwoest. Het Sport en Congreshotel Zuidbroek is tot stand gekomen als zgn. publiek-private samenwerking tussen het Van der Valk-concern en de gemeente Menterwolde. De uitvoering geschiedt in eigen beheer.

Reageer op dit artikel