nieuws

RvS constateert koppelverkoop in Raamsdonksveer

bouwbreed Premium

Dertien inwoners van Raamsdonksveer lopen subsidie voor hun woningen mis omdat hun aannemer zich schuldig heeft gemaakt aan koppelverkoop. Dit is de uitkomst van een rechtszaak die diende bij de Raad van State in Den Haag.

Aannemer J.J. Verschure BV bouwde vijf jaar geleden woningen aan de Roland Holstlaan, de Van Duikerkenstraat en de Boutansstraat voor een prijs die binnen de grens voor premie-A woningen viel. De nieuwe bewoners konden daardoor aanspraak maken op subsidie van het ministerie van VROM. Later bleek dat de prijs van de huizen laag was gehouden door de garages apart te verkopen. Toen het ministerie daar achter kwam werd de subsidie alsnog geweigerd.

De huiseigenaren probeerden in een rechtszitting bij de Raad van State aan te tonen dat er geen sprake was van koppelverkoop. De garages zouden vallen onder de post ‘meerwerk’, die niet moet worden opgeteld bij de stichtingskosten. De Raad van State meent echter dat de kosten voor de garages wel moeten worden meegeteld, omdat de garages standaard bij de huizen zaten. Mensen konden er niet voor kiezen om geen garage te nemen. Het ministerie heeft daarom terecht subsidie geweigerd.

Reageer op dit artikel