nieuws

Materieel voor haastklus

bouwbreed Premium

Een stoet materieel van drie kilometer lang bewoog zich vrijdag in de richting van Hoek van Holland waar ’s middags om 3 uur Aannemingsbedrijf Gebr. Koudijs BV uit Oud Beyerland begon met een haastklus: het bedrijf had ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan op zich genomen binnen 24 uur drie geschutskoepels te plaatsen in het Fort aan den Hoek in Hoek van Holland ter vervanging van de koepels die in de oorlog door de Duitsers zijn meegenomen.

Elke koepel werd van een ander materiaal gemaakt, namelijk hout, staal en zand, waarna over de koepel spuitbeton werd aangebracht. Voor het karwei waren 125 medewerkers nodig en meer dan tachtig vrachtauto’s, kranen, containers en diepladers. Zaterdagmiddag zou het werk gereed moeten zijn.

Reageer op dit artikel