nieuws

Franse regering zet uitbreiding vliegveld De Gaulle door

bouwbreed

Met een overtuigende meerderheid (bijna 96% van de stemmen) hebben de inwoners van de stad Gonesse even ten noorden van Parijs, tegen de uitbreiding gestemd van de nationale luchthaven Roissy-Charles de Gaulle. Gonesse ligt op vijf kilometer van de eerste startbanen van Roissy en de geluidshinder van de vliegtuigen wordt er slecht geaccepteerd. Meer vliegtuigen is voor de inwoners van Gonesse een “onverdraaglijk” vooruitzicht.

De Franse regering heeft het protest van de 3500 inwoners naast zich neer gelegd en afgelopen woensdag besloten dat Roissy zal worden uitgebreid met twee startbanen. Elders in de Parijse regio zal bovendien een derde vlieghaven worden gebouwd. De lokatie is nog onbekend.

Reageer op dit artikel