nieuws

Familie Mos (Rhoon) bezig met uitverkoop van onderdelen

bouwbreed

Bij de Mos in Rhoon heeft een personeels buy out (PBO) plaatsgevonden. Met steun van ABN-Amro kocht Adviesbureau voor Grondmechanica J. Mos zich los van Mos Beheer. Achtergrond van de PBO vormt de opsplitsing van de totale Mos groep. De familie tracht in onderdelen het bedrijf te verkopen, omdat de eigenaar reeds op leeftijd is.

“Door ons los te kopen hebben we meer kansen in de toekomst”, zegt woordvoerder H.C. van de Graaf, van het nieuwe bedrijf Mos Grondmechanica in Rhoon. “In de nieuwe opzet heeft het personeel 100 procent van de aandelen. De bank heeft voor de financiering gezorgd. We realiseren een winstgevende omzet tussen de f. 5 en f. 10 miljoen.”

Mos Grondmechanica bindt de strijd aan met gerenommeerde bedrijven als Grondmechanica Delft en Fugro. Van de Graaf: “We zijn onder andere actief op het terrein van geohydrologisch en milieukundig bodemonderzoek. Tot onze klantenkring aannemers, industrie en overheid. Voor Rijkswaterstaat zijn we betrokken bij grote infrawerken.”

Na de buy out blijft alleen nog Mos Grondboorbedrijf in Heinenoord achter in de groep.

Reageer op dit artikel