nieuws

Een blik achter de glazen geluidswallen bij nieuwbouwwijken

bouwbreed Premium

Het tvprogramma ‘Van Gewest tot Gewest’ besteedt vrijdagavond 27 oktober om 19.30 uur op Nederland 3 aandacht aan de bouw van bijzondere glazen geluidswallen bij nieuwbouwwijken in Beuningen.

De gemeente Beuningen ligt ingeklemd tussen de Waal en twee snelwegen. Uitbreiding van de nieuwbouwwijken betekent geluidswallen aanleggen tegen de geluidsoverlast van het verkeer. De gemeente wil het dorp echter niet laten verdwijnen achter hoge dijken en bedacht daarom iets nieuws: zes meter hoge glazen kassen, die het geluid moeten tegenhouden.

De bewoners van de huizen erachter mogen ermee doen wat ze willen: een heeft er een plantenkas van gemaakt, de ander gebruikt hem als ontspanningsruimte. ‘Van Gewest tot Gewest’ nam een kijkje.

’s Middags (16.57 uur) zendt de NOS ‘Bouwwerk’ uit, waarin ditmaal aandacht wordt geschonken aan het beroemde Nemausus-wooncomplex in het Franse Nimes. Voor new-wave architect Odile Decq is dit complex een zeer geslaagd voorbeeld van moderne architectuur in Frankrijk. Hij laat zien waarom. Het complex werd in 1987 ontworpen door architect Jean Nouvel.

Reageer op dit artikel