nieuws

Drukpomp voor waterzuiveringssystemen

bouwbreed Premium

De Becker drukpompen zijn bedoeld voor toepassing in waterzuiveringssystemen. De oliegesmeerde en luchtgekoelde vloeistof transporteurs worden geleverd in vier uitvoeringen. Keuze wordt geboden uit de twee modellen DP 2.100 en DP 2.120 die ieder met twee verschillende motoren worden uitgevoerd. De DP 2.100 heeft een 5,5 kW of 7,5 kW elektromotor en die een overdruk leveren van 1,8 respectievelijk 3,0 bar. De capaciteit van dit type pomp ligt rond de 100 m3/h. De zwaardere DP 2.120 heeft een 7,5 kW of 11,0 kW. Deze bereiken een overdruk van 2,0 respectievelijk 2,8 bar en verlenen de pomp een capaciteit van 140 m3/h. De pompen werken volgens het draaischuif-principe.

Hierbij is de rotor voorzien van overlangse groeven waarin schuiven zijn aangebracht en die vrij ke bewegen. Zodra de motor draait worden de schuiven door de middelpuntvliedende kracht naar buiten tegen de cilinderwand gedrukt. Doordat de rotor excentrisch in het cilinderhuis gelagerd ligt, zal bij rotatie aan een zijde een grote luchtruimte worden gecreeerd en aan de andere zijde verkleining van de ruimte. De op deze wijze comprimerende en expanderende lucht draagt aan beide zijden van de pomp zorg voor onderdruk respectievelijk overdruk. De Becker pompen maken sinds kort deel uit van het programma van Alup-Kompressoren BV uit Nieuwegein.

Reageer op dit artikel