nieuws

Complex Canary Wharf voor miljarden guldens verkocht

bouwbreed

Het prestigieuze kantorencomplex Canary Wharf aan de oostkant van Londen wordt verkocht aan een groep beleggers uit Noord-Amerika en het Midden-Oosten. Lloyds Bank, die optreedt namens elf banken die het vastgoedpo in de voormalige Docklands in 1992 overnamen, heeft dit meegedeeld.

Niet bekend

Een van de kopers is de Canadese onroerend-goedmagnaat Paul Reichmann, wiens concern Olympia and York het kantorencomplex heeft gebouwd. Het concern ging ten onder door het instorten van de onroerend-goedprijzen waardoor Canary Wharf drie jaar geleden in handen van de banken kwam.

De kopers hebben zich verenigd in International Property Corporation Ltd. Behalve Reichmann zitten daar onder meer in Larry Tisch, bestuursvoorzitter van de Amerikaanse tv-zender CBS, en de Saoedische prins Al-Waleed bin Talal. Laatstgenoemde heeft al eerder van zich doen spreken door grote belangen te nemen in onder andere het pretpark Eurodisney bij Parijs en de Amerikaanse Citibank.

Reageer op dit artikel