nieuws

Campus TUE: ‘platgooien en verhuizen’

bouwbreed Premium

Prof.dr.ir. M. Weggeman van de faculteit Technologie Management (voorheen Technische Bedrijfskunde) van de TU Eindhoven heeft een radicale oplossing voor de problemen die de universiteit heeft met haar huisvesting. “Al die betonnen dozen waar we nu inzitten zou ik platgooien, de grond zou ik verkopen aan de gemeente of aan een projectontwikkelaar. Dat levert veel geld op. Daarmee zou ik dan elders een prachtige, nieuwe campus bouwen. Dan ben je ook direct van het gehakketak over het huidige herhuisvestingsplan af”, aldus Weggeman in een interview met Cursor, het weekblad van de universiteit.

De TUE is nu gehuisvest in een complex van gebouwen dat onlangs in haar eigendom is overgegaan. Het behoeft veel onderhoud en renovatie. De campus ligt op een steenworp afstand van het centrum van Eindhoven. In het interview suggereert Weggeman ook dat de TUE er goed aan zou doen te fuseren met andere universiteiten, zoals Tilburg, Maastricht en Leuven. Weggeman doet nog geen voorstel over de locatie van een nieuwe centrale universiteit.

Reageer op dit artikel