nieuws

Vezels van nieuw type steenwol zijn beter voor de gezondheid

bouwbreed

Tijdens de bouwvakbeurs BAU 95 te Munchen heeft de Deutsche Rockwool Mineralwoll GmbH te Gladbeck een nieuw type steenwol geintroduceerd. De vezels lossen beter op dan die van de traditionele steenwol, als ze in het menselijk lichaam terechtkomen. Dat zou beter zijn voor de gezondheid van de werknemers die het isolatiemateriaal in de bouw verwerken.

Volgens drs. R.C.M.F. van de Wijngaert, directeur Marketing/Verkoop Bouw van Rockwool Lapinus BV te Roermond, zijn er geen voor- of nadelen aan de gemodificeerde steenwol verbonden. De lambda-waarde, de akoestische en andere eigenschappen van het materiaal zijn dezelfde als van het tot nog toe gebruikelijke steenwol. De vezel heeft echter een wat andere samenstelling.

De ‘Bio-Steinwolle’, zoals de Duitse Rockwool het vernieuwde produkt noemt, komt vooralsnog niet in Nederland op de markt. Volgens Van de Wijngaert is daar geen aanleiding voor, want er bestaat geen vraag. In Duitsland is wel een zekere vraag ontstaan, naar aanleiding van de discussie over de gezondheidsaspecten van het materiaal. Andere grote producenten van steenwol in Duitsland hebben tijdens BAU 95 ook een modificatie van hun produkt aangekondigd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels