nieuws

Betonblok lijkt op Lego

bouwbreed

De Regt Waalwijk BV te Waalwijk, bekend als leverancier van industrievloerplaten, presenteert tijdens de Bouwbeurs Zuidlaren een betonnen blok dat veel weg heeft van een Lego-steen. De Regt noemt het produkt het ‘Mega-Block’. Elk blok heeft aan de bovenzijde noppen en aan de onderzijde sparingen, waar de noppen in passen. Door de blokken droog en in verband te stapelen ontstaat een stabiele wand. Er zijn Mega-Blocks van 40 en van 80 cm breed. Ze hebben een lengte van 80 of 160 cm en een hoogte van 40 cm. Volgens De Regt Waalwijk is de stabiliteit van een wand van brede blokken gewaarborgd tot een hoogte van 5 m. De wand wordt tijdens het lossen van de vrachtauto eenvoudig gestapeld en kan ten alle tijde gedemonteerd worden. Dat maakt het bouwen met Mega-Blocks zeer flexibel.

De Regt Waalwijk noemt als belangrijkste toepassing het gebruik voor tussenwanden bij bovengrondse opslag van zand, grind, compost, kuilvoer, klei of strooizout. Het Mega-Block wordt standaard in de kleur grijs geleverd, maar andere kleuren zijn mogelijk.

Volgens de leverancier is de aanschafprijs bescheiden en de restwaarde hoog, omdat de blokken gemakkelijk te transporteren zijn en opnieuw te gebruiken. En mocht er eens een blok beschadigd raken, dan is het gemakkelijk te vervangen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels