nieuws

Roltrappen voor Kamergebouw

bouwbreed

In de stromende regen en met een flinke vertraging is Thyssen de Reus BV uit Krimpen a/d IJssel gisteren begonnen met het plaatsen van twee 27 meter lange roltrappen in het Tweede Kamer gebouw in Den Haag. Het betreft hier de laatste fase van de renovatie van het oude parlementsgebouw en de aansluiting op het nieuwe pand.

Tijdens de nachtelijke uren had Mulder Montage BV uit Alphen aan den Rijn de 27 meter lange en vier meter hoge gevaartes naar de residentie getransporteerd. Aanvankelijk was het de bedoeling dat Thyssen de Reus al in de vroege ochtenduren tot plaatsing van de gevaartes zou overgaan. Op de hofplaats was hiervoor een 300 tons hydro-kraan opgesteld met een totale mastlengte van zestig meter en een vlucht van dertig meter. De harde wind gooide echter roet in het eten. Het was windkracht zeven en bij windkracht vijf is het al niet meer verantwoord om bij deze afmetingen en gewichten te gaan hijsen. Gelukkig ging de wind in de loop van de morgen iets liggen waarna werd besloten toch tot plaatsing van de trappen over te gaan. En de regen? Ach die werd maar even voor lief genomen.

Reageer op dit artikel