nieuws

Roelofsen boort met Ditch Witch tot ent 400 mm

bouwbreed Premium

Met het toevoegen van een Ditch Witch horizontale grondboorinstallatie aan het materieelpark zal Aannemingsbedrijf Roelofsen BV uit Harderwijk zijn booractiviteiten belangrijk ke uitbreiden.

De op rupsonderwagen uitgevoerde boorinrichting heeft een maximale boorcapaciteit van ent 400 mm en is uitgerust met een automatische pijpen laadrinrichting.

Roelofsen houdt zich reeds jaren bezig onder meer met het uitvoeren van grond- en kabelwerken. Steeds meer wordt voor dit soort werkzaamheden gekozen voor sleufloze technieken daar afzettingen en omleidingen als gevolg van graafwerk een groeiend probleem vormen voor milieu en omgeving. Voor het realiseren van leidingwerken gaat Roelofsen de nieuwe boorinstallatie inzetten.

Door de goede manoeuvreerbaarheid van de machine en het volledig gestuurde boorproces kan niet alleen vanuit nagenoeg elke locatie worden geboord, maar zijn door de besturingsmogelijkheid ook boven- en ondergrondse obstakels te omzeilen. Bij deze Ditch Witch JT 2320 boorinrichting bevindt de krachtbron voor de aandrijving zich op de machine. Slangverbindingen vanaf een aggregaat voor de voeding van de hydraulische aandrijfmotor zijn derhalve niet aanwezig. De besturings- en invoerunits ke over 360 roteren zonder dat de machine dient te worden verplaatst.

De boorpijpen zijn onder een hoek tot 40 graden in de grond te drijven. Een geintegreerd signaleringssysteem voor ondergrondse leidingen draagt zorg voor een tijdige waarschuwing bij het naderen van de boorkop van andere ondergrondse kabels. Dankzij het automatische pijpenlaadsysteem is volledige bediening van de machine door een man mogelijk.

De Ditch Witch machine is door importeur Jean Heybroek BV uit Houten naar ons land gehaald.

Voor een goede stabiele opstelling wordt de boormachine in de grond verankerd. Het inbrengen van de zware verankeringen gebeurt bij de Ditch Witch volledig mechanisch.

Reageer op dit artikel