nieuws

Probst telescoperende aluminium afreibalk

bouwbreed

Goed machinaal straatwerk valt of staat met de kwaliteit van de ondergrond. Een strakke vlakke onderbouw is de enige garantie voor een effen verharding uit mechanisch gevlijde stenen. Afhankelijk van het werk is een goede afreibalk of egaliseringssysteem onmisbaar voor het uitvlakken en zelfs onder afschot leggen van de baan.

In Cobouw bestratingsspecial van 15 december 1994 werd een aantal verschillende afreisystemen toegelicht. Rik van Heuven machines BV uit Doetinchem die het Probst programma straatmakerswerktuigen in ons land verkoopt, heeft aan dit scala van afreibalken onlangs een nieuw type balk van Probst toegevoegd.

Deze afreibalk, de TAS-M is uit aluminium vervaardigd en wordt met de hand getrokken. De balk is traploos telescoopeerbaar en daarmee op elke gewenste werkbreedte in te stellen tot maximaal 7500 mm. Afhankelijk van de gewenste uitvoering is te kiezen voor een basis profielelement van 750 mm, 1000 mm, 1750 mm of 2000 mm met geintegreerde klemverstelling en twee verbredingstukken met in hoogte verstelbare rollenstellen. Tot de standaard levering behoort een tweetal trekkettingen met bevestigingselementen voor machinale verplaatsing.

De afreibalk heeft in ingeschoven positie een transportlengte van 2 meter en weegt in basisuitvoering 53 kg. Het profiel van de balk biedt een grote stijfheid en levert voldoende bodemdruk. Daarnaast zorgt het voor een goede verdeling van het materiaal en kan door de profielhoogte van 200 mm relatief veel materiaal worden verplaatst. Met een extra tussenstuk is de afreibalk onder dakprofiel of tonrond te stellen. De mini TAS-M is universeel inzetbaar en geschikt voor het egaliseren van split, minerale mengsels en zand. Door de instelbare werkbreedte tot 7500 mm is de balk toepasbaar bij aanleg van wandelwegen tot grote parkeerterreinen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels