nieuws

Makelaar Van ’t Hof uit Alphen staat moederziel alleen

bouwbreed

Makelaar Van ’t Hof in Alphen aan den Rijn moet zich alleen voelen. Eind vorige week werd bekend dat alle concurrenten van Van ’t Hof zich loyaal achter het gemeentelijke toewijzingsbeleid voor woningen hebben geschaard. Voor woningen tot een koopgrens van f. 250.000 moet voor niet-inwoners van Alphen een woonvergunning worden aangevraagd.

Makelaar Van ’t Hof had eerder tegen deze regel gezondigd door 22 door Proper Stok ontwikkelde woningen aan mensen buiten de gemeente te verkopen. Alphen spande een kort geding aan tegen Van ’t Hof en de poontwikkelaar en verloor. Het gemeentelijke beleid was volgens de rechter in strijd met de landelijke wetgeving, die dergelijke regels verbiedt.

Inmiddels is duidelijk dat de gemeente de uitspraak niet accepteert. Een verkorte bodemprocedure is inmiddels aangespannen.

Reageer op dit artikel