nieuws

Leica Vector 1000; drie in een

bouwbreed Premium

Leica BV, te Rijswijk, brengt met de Leica Vector 1000 7×42 DA kijker een opmerkelijk instrument op de Nederlandse markt. In dit instrument zijn twee van Leica’s meest geavanceerde technische ontwikkelingen ondergebracht, te weten een laserafstandmeter zonder reflector met een meetbereik tot 1000 meter en een volledig elektronisch magnetisch kompas.

Alle functies van dit nieuwe instrument ke worden bediend zonder hinderlijke instabiliteit, die veroorzaakt wordt door het veranderen van grip of zoeken naar de bedieningstoetsen.

In een fractie van een seconde wordt de gemeten afstand- of hoekinformatie in het kijkveld gepoeerd. Automatisch wordt hiervan de verlichtingssterkte aangepast aan veranderende lichtomstandigheden, zodat de informatie altijd leesbaar is.

Het is niet noodzakelijk de Leica Vector 1000 precies horizontaal te houden. Speciaal ingebouwde hellingssensoren zorgen voor een compensatie tot ongeveer 30 gr. . De declinatie is instelbaar binnen een bereik van 55 gr. . Kalibratie van het kompas of aanpassing aan het lokaal magnetisme gaat snel en gemakkelijk met de ingebouwde software.

De kijker is leverbaar in meerdere uitvoeringen o.a. met hellingmeter, RS232 interface en een meetbereik tot 1500 meter.

Zo op het oog is de nieuwe Leica Vector 1000 een ‘gewone’ verrekijker. In dit instrument zitten echter, volgens de nieuwste elektro-optische technologie, drie functies in een ingebouwd.

Reageer op dit artikel