nieuws

Kondor Wessels boekt ruim 16% meer winst

bouwbreed

Het bouwconcern Kondor Wessels Groep heeft in het per 30 juni afgesloten boekjaar 1994/95 de nettowinst ten opzichte van een jaar eerder met 16,2 procent zien stijgen tot f. 29,2 miljoen.

Dit komt overeen met een groei van de winst per aandeel van f. 4,53 naar f. 5,22. De omzet is gestegen van f. 857 miljoen tot f. 975 miljoen. Het resultaat uit bedrijfsuitoefening voor belastingen bedraagt f. 48 miljoen tegen f. 41 miljoen in 1993/94.

De gunstige ontwikkeling was te danken aan de bouw- en projectontwikkelingsactiviteiten in Nederland en Duitsland alsmede aan de houtverwerkende toeleveringsindustrie. Het bestuur denkt in november een verwachting voor het lopende boekjaar te ke uitspreken.

Ter versterking van de marktpositie in Nederland en de grensregio Nederland/Duitsland zijn in het voorbije boekjaar drie bedrijven aan de groep toegevoegd: het bouwbedrijf De Bonth-van Hulten te Nieuwkuijk, het bouw- en wegenbouwbedrijf Elja te Neede en het bouwbedrijf De Veluwezoom te Didam.

In de regio Berlijn is inmiddels een derde vestiging gestart in Borgsdorf. In deze regio bedroeg de omzet het afgesloten boekjaar circa f. 200 miljoen.

Reageer op dit artikel