nieuws

Kleine kniklader weegt nauwelijks 0,5 ton

bouwbreed

G.E.M.S. BV uit Oude Molen, importeur van onder meer de Avant Tecno werktuigdragers, zal van dit Finse machinemerk tijdens de manifestatie Straatwerk in Gezonde Banen, een miniknikladertje voorstellen.

Deze MultiCat 10 heeft een lengte van 2,5 meter en een breedte van nog geen meter. Dit kleine werkpaardje is voor de besturing inplaats met stuurhandels uitgerust met een normaal stuurwiel. De tweetraps rijaandrijving werkt hydraulisch op alle vier de wielen en levert een maximum rijsnelheid van 8 km/h.

Als krachtbron koos Avant Tecno een 13 pk benzinemotortje van Honda, maar voor wie de keuze uitgaat naar een dieselmotor wordt een Kubota 9,5 pk motor aangeboden. Beide motoren leveren voldoende vermogen voor een hydraulische hefkracht van maximaal 640 kg tot een loshoogte van 2096 mm. De machine zelf weegt nauwelijks 540 kg.

Reageer op dit artikel