nieuws

Hoogovens krijgt eenvoudigere indeling

bouwbreed Premium

Het concern Hoogovens krijgt een nieuwe juridische structuur. Onder de houdstermaatschappij Koninklijke Hoogovens NV komen vijf nieuwe subholdings te hangen. Het concern wil met de nieuwe constructie een eenvoudigere structuur creeren.

Tot nu toe bestond er de Hoogovens Groep BV, die diverse werkmaatschappijen controleerde en tegelijkertijd een bestuurlijke functie had. Om deze functies uit elkaar te halen en het beeld wat duidelijker te maken, neemt de Koninklijke Hoogovens NV de bestuurlijke functie over van Hoogovens Groep BV.

De werkmaatschappijen van Hoogovens Groep komen terecht in de sub-holdings: Hoogovens Staal, Hoogovens Aluminium, Hoogovens Staalverwerking en Handel, Technical Service en Beheermaatschappij Industriele Produkten.

De overgang heeft geen gevolg voor de arbeidsvoorwaarden van het personeel. De centrale ondernemingsraad moet nog instemmen met het voornemen, dat op 1 januari 1996 gerealiseerd moet zijn.

Reageer op dit artikel