nieuws

Greiner Van Goor ontwerpt verbouwing Van Goghmuseum

bouwbreed Premium

Architectenbureau Greiner Van Goor uit Amsterdam gaat in opdracht van de Rijksgebouwendienst de verbouwing ontwerpen van het Van Goghmuseum.

De opdracht voor de verbouwing ter waarde van f. 11 miljoen is resultaat van een Europese aanbesteding.

Uit de dertien aanmeldingen – alle uit Nederland – waren vijf architecten geselecteerd om een, in dit geval tamelijk gedetailleerd, voorlopig ontwerp te maken. De aanpak van Greiner Van Goor is verkozen boven die van Dam, Hertzberger, OD 205 en De Vries/Sas/Bouma. De vergoeding bedroeg circa f. 14.000.

De verbouwing moet het museum geschikt maken voor de grote aantallen bezoekers, die nog groter zullen worden als de uitbreiding klaar is van de Japanse architect Kurokawa aan de kant van het Museumplein. Entree, garderobe en museumwinkel worden aangepast, de kantoorruimte wordt uitgebreid en er moet een goede aansluiting komen met Kurokawa’s paviljoen, waarvan het definitief ontwerp vrijwel gereed is.

Onno Greiner en Martien van Goor zijn onder meer bekend van de verbouwing van theater Carre.

Schets van de uitbreiding van het Van Goghmuseum aan de kant van het Museumplein met drie nieuwe kantoorverdiepingen, naast het hoog oprijzende oorspronkelijke trappehuis naar ontwerp van Rietveld.

Reageer op dit artikel