nieuws

Forse uitbreiding van Bijlmerbajes

bouwbreed Premium

Er komt een ‘forse uitbreiding’ van het aantal cellen in de Bijlmerbajes te Amsterdam. De nieuwe cellen zijn bedoeld voor zowel lang- als kortgestraften. Burgemeester Patijn heeft gezegd dat hij de uitbreiding op korte termijn verwacht. De gesprekken erover zijn volgens hem in een vergevorderd stadium.

Eind vorig jaar zei de gemeente Amsterdam een apart complex te willen voor gestraften die zich schuldig hebben gemaakt aan winkeldiefstallen en zakkenrollerij. Van een nieuw complex is in de huidige plannen geen sprake.

Minister Sorgdrager zei in maart dat het ressort Amsterdam uit het bestaande bouwprogramma voor de periode 1995 en 1996 800 a 900 cellen krijgt. De Amsterdamse hoofdcommissaris Nordholt zei eerder dit jaar dat er duizend nieuwe cellen nodig waren.

Reageer op dit artikel