nieuws

Draka introduceert nieuwe kabels

bouwbreed

Op de vakbeurs Elektrotechniek’ 95 in de Jaarbeurs te Utrecht, introduceert Draka Kabel enige nieuwe kabels voor verschillende doeleinden. Ten eerste de XMvK 450/70 V kabel, die de VMvK geheel gaat vervangen. De voedingskabel is evenals zijn voorganger bedoeld voor lichte eenvoudige verbindingen in woningen en de utiliteitsbouw. De XMvK is voorzien van een aderisolatie van gevulcaniseerde polyetheen. De VMvK heeft een pvc-isolatie. Met de introductie van deze nieuwe XMvK is de te pvc-kabel uit het leveringsprogramma van Draka verdwenen.

Ook constructief is de kabel verbeterd. Hij is soepeler, waardoor hij beter is te verwerken. De buitendiameter is met 20% verminderd, wat eveneens de verwerkbaarheid, het kabeltrekken vergemakkelijkt. Hij heeft door zijn geringere diameter en grotere souplesse een kleinere buigstraal. Doordat hij dunner is valt hij voorts gemakkelijker te strippen. De XMvK is 30% lichter dan zijn voorganger. Ook zijn de elektrische eigenschappen beter. De kabel heeft KEMA-Keur.

Verder heeft het bedrijf twee nieuwe telematicakabels voor de installateur op de markt gebracht. Intern is Draka Kabel BV te Amsterdam druk doende om een milieuzorgsysteem op poten te zetten, wat rond de jaarwisseling moet leiden tot certificering van het bedrijf.

Reageer op dit artikel