nieuws

Drafbaan Lindetrek weer in beeld voor woningbouw

bouwbreed

Drafbaan Lindetrek in Wolvega wordt mogelijk toch gesloopt. In dat geval wordt het 23 hectare grote terrein verkocht aan poontwikkelaars met woningbouwplannen. Die ontwikkeling is een direct gevolg van het besluit van de Coevordense horeca-ondernemer J. Smit om zich terug te trekken als exploitant van de drafbaan.

De komst van Smit als nieuwe exploitant van de failliete drafbaan werd in april in de wereld van de paardesport en in Weststellingwerf met groot gejuich begroet. De gemeente had bijna f. 7 miljoen in de failliete baan zitten en kon dat geld terugkrijgen met de verkoop van de door aannemer Van Wijnen Noord gebouwde baan. Nu Smit besloten heeft zich terug te trekken. dreigt een gigantische kapitaalvernietiging.

Smit had grote plannen met de drafbaan en wilde van de drafbaan een prestigieus draf- en uitgaanscentrum maken. Afgelopen weekeinde maakte hij bekend dat hij definitief afziet van koop. Als voornaamste reden noemt hij het uitblijven van harde garanties van de Nederlandse draf- en rensport. Daarnaast werd hem duidelijk dat hij bij het verkrijgen van milieuvergunningen de nodige weerstand van omwonenden tegemoet kon zien. Ook weigerde de gemeenteraad opnieuw geld te steken in de baanexploitatie.

Eerder verkondigde de gemeente Weststellingwerf dat wanneer Smit zich terug zou trekken de gemeente de grond verkoopt aan poontwikkelaars. Meerdere bedrijven toonden al interesse in het terrein.

De gemeente beraadt zich de komende week over de toekomst van Lindetrek.

Reageer op dit artikel