nieuws

WOM Vastgoed wil wijken in Rotterdam revitaliseren

bouwbreed Premium

De gemeente Rotterdam heeft met vijf bedrijven de WOM Vastgoed BV opgericht. Deze ‘Wijk Ontwikkelings Maatschappij-Vastgoed wil door optimaal gebruik en beheer van vastgoed de sociaal economische ontwikkeling van wijken in Rotterdam ondersteunen.

Behalve de gemeente Rotterdam, die voor 50% deelneemt, nemen Seinpost Adviesbureau, de Rabobank Rotterdam, P.S.I., Gom Bedrijfsdiensten voor gebouwen en Zomerhof Muys Groep elk voor 10% deel.

Het beginkapitaal is f. 350.000 groot. Hierdoor ke panden, die van belang zijn voor de sociaal economische ontwikkeling van een wijk, maar die momenteel niet goed of zelfs met negatief effect worden gebruikt, worden gehuurd of aangekocht.

Het kan gaan om leegstaande panden, drugscafe’s en ‘andere panden met een negatieve uitstraling’. Door deze panden zelf in beheer te nemen en een positieve doelstelling te geven kan een sterk stimulerende uitwerking op de omgeving worden bereikt.

WOM Vastgoed BV is in feite een van de instrumenten, waarmee de stichting Wijk Ontwikkelings Maatschappij haar doelstelling – stimuleren en ondersteunen van activiteiten ten behoeve van de sociaal economische ontwikkeling – probeert te bereiken.

Reageer op dit artikel