nieuws

‘Wisselstrook A1 ook voor verkeer uit Gooi’

bouwbreed Premium

Stel de voormalige carpoolstrook op de A1 ook open voor verkeer uit het Gooi richting Amsterdam. Dat is de meest ideale oplossing om de file in de ochtendspits tegen te gaan.

Dat vindt oud-minister van verkeer en waterstaat Westerterp. Hij stelt dit voor in een brief aan minister Jorritsma van verkeer en waterstaat. Op de dag van de openstelling van de omstreden carpoolstrook reed Westerterp in zijn eentje over de strook en liet zich bekeuren.

Een alternatief voor openstelling van de wisselstrook, is de uiterst linkse rijstrook op de A1 richting Muiden weer voor verkeer vrij te geven, stelt Westerterp. De meest linkse baan, die onderdeel is van de oorspronkelijke carpoolstrook, wordt nu over een afstand van ruim 3 kilometer niet gebruikt. Er staan rubberen paaltjes op die volgens de oud-minister vrij eenvoudig weg ke.

In de ochtendfile van het Gooi naar Amsterdam kan het verkeer nu over 3,5 kilometer slechts over twee in plaats van de drie rijstroken beschikken. “Terwijl de afgesloten rijstrook er al bijna een jaar doelloos bijligt”. De baan erbij trekken is een minder ideale oplossing, maar de kans op ochtendfile tussen Bussum en Muiden wordt daardoor kleiner, stelt hij. De oud-minister wijst erop dat het een prima en goedkope manier is om een verkeersknelpunt op te lossen.

Reageer op dit artikel