nieuws

Vosta verbouwt cutterzuiger voor Oresundpo

bouwbreed

Baggermaterieelbouwer Vosta BV te Sliedrecht gaat in opdracht van Ballast Nedam Baggeren BV in Zeist de cutterzuiger Castor ombouwen. Voor f. 18 miljoen zal het vermogen van 2.500 pk worden omgebouwd tot 5.000 pk. De hele ombouw, inclusief levering van componenten is door Vosta in samenwerking met Krupp Fordertechnik te Lubeck aangenomen. De verbouwing vindt plaats bij de ondernemingen Nista en Shipdock in Amsterdam.

De verbouwde zuiger zal door Ballast Nedam worden ingezet voor het baggerwerk voor het Oresund po, de 16 km. lange brug-tunnel verbinding tussen Denemarken en Zweden.

Begin volgend jaar is, eveneens in Amsterdam, de oplevering voorzien van een nieuwe hopperzuiger (kosten ca. f. 35 miljoen) voor Baggermij. Holland te Hardinxveld.

Reageer op dit artikel