nieuws

Vier jaar voor diefstal en heling van machines

bouwbreed

De rechtbank in Groningen heeft donderdag de 23-jarige H.J. uit Hoogezand conform de eis een celstraf van vier jaar opgelegd wegens diefstal en heling op grote schaal van machines, kranen en grondverzetapparatuur. J. moet verder aan de staat ruim f. 480.000 terugbetalen die hij met deze handel heeft verdiend. De officier van justitie had f. 2,3 miljoen gevraagd.

J. vormde samen met zijn vader en moeder, die later nog terecht moeten staan, de spil van het bedrijf Hunter Trading Nederland (HTN) in Hoogezand. Het bedrijf bleek een criminele organisatie.

De handel in gestolen machines, waarin vele miljoenen guldens omgingen, strekte zich uit tot in Belgie, Duitsland, Frankrijk en Engeland. De leden van de organisatie verplaatsten zich door heel Nederland om te kijken waar materieel van hun gading was geparkeerd. In de nachtelijke uren keerden ze terug om de machines over de weg of op (eveneens gestolen) diepladers rechtstreeks te vervoeren naar, vaak wel bonafide, afnemers.

Reageer op dit artikel