nieuws

Veel bezwaren tegen verbranden afval Enci

bouwbreed

Bij de Provincie Limburg zijn 3900 bezwaarschriften ingediend tegen het plan van Eerste Nederlandse Cement Industrie Maastricht (Enci) om afvalstoffen te verbranden in de cementovens. De termijn sloot 22 augustus jl. Een groot aantal bezwaarschriften richt zich niet zo zeer tegen de verbranding maar tegen de voorgestelde procedure waarin staat dat Enci alleen een meldplicht heeft als het bedrijf andere reststoffen wil gebruiken voor verbranding. Volgens woordvoerder Ray Simoen van de Provincie zijn de bezwaarschriften nog niet uitgesplitst. De voorlichter verwacht daarnaast dat het aantal bezwaarschriften nog wel zal toenemen.

Overigens lijkt het afgeven van de gewraakte vergunning voor GS een gelopen race. Een kamerbrede meerderheid in Provinciale Staten steunt het college. Dat bleek recent tijdens een vergadering van de Provinciale Commissie voor Milieu, Verkeer en Waterstaat. Na enkele uren discussieren kregen GS van deze commissie groen licht.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels