nieuws

Van der Linden verbetert omzet en resultaat

bouwbreed

“..Niemand kan zonder onderdak, zo vast als een huis.” Het is de te zin uit een gedicht van Geert van Beek, die het veel te laat verschenen jaarverslag 1994 van Bouwbedrijf van der Linden opsiert. Door de fusie met Hevo Beheer is de produktie van de cijfers vertraagd.

Het jaar 1994 van deze middelgrote aannemer kenmerkt zich door een lichte verbetering van de winst bij een hogere omzet; f. 61,1 miljoen (+12 procent). De winst werd nadelig beinvloed omdat men werken soms beneden de kostprijs moest aannemen. Het is volgens Van der Linden de enige manier om in de moeilijke u-bouwmarkt een positie te behouden en de mensen aan het werk te houden.

Voor het lopende jaar gaat men mede door de integratiekosten met Hevo Bouw uit van een bescheiden geconsolideerde winst. Daarnaast is de bouwstaking in de lente bij beide bedrijven hard aangekomen. De produktie liep met 90 procent terug. De nieuwe aanneemcombinatie verwacht pas over 1996 op een substantieel winstherstel. De omzet voor dit jaar wordt begroot op f. 90 miljoen.

Reageer op dit artikel