nieuws

Toch een ingenieurs mee naar Indonesie

bouwbreed Premium

In het gezelschap van de Parallelle Economische Missie (PEM) naar Indonesie zit toch een ingenieursbureau. Ter elfder ure besloot drs. F.P. Luttmer, voorzitter raad van bestuur Heidemij. om mee te gaan.

Vorige week meldde Cobouw dat de ingenieurswereld compleet verstek liet gaan. Alleen ir. Gert-Jan Kramer voorzitter van Fugro, ging mee, maar hij behartigt alleen de belangen van IRO.

“Via Euroconsult zijn we al langdurig actief in Indonesie. We hebben een historische band,” laat een woordvoerder weten. “Er is afgesproken dat Luttmer niet alleen onze belangen zal meenemen. Hij zal de gehele Nederlandse ingenieurswereld vertegenwoordigen.” In Euroconsult heeft Heidemij een belang van 65 procent en de rest is in handen van Grontmij.

Heidemij heeft toch ook een eigenbelang om mee te gaan met de PEM-leider, Rinnooy Kan (VNO/NCW) en Weijers (EZ). Men heeft er een vestiging en dochter Grabowsky en Poort is ook al jarenlang actief in de voormalige kolonie.

Reageer op dit artikel