nieuws

Schneider haalt Spie-Batignolles weer uit de etalage

bouwbreed

De Franse Schneider-groep ziet af van de verkoop van bouwdochter Spie-Batignolles. Overname-kandidaten waren de Frans/Duitse combinatie GTM-Entrepose/Candover, Eiffage en Skanska. De raad van bestuur van Schneider vergaderde afgelopen vrijdag over de aankoopvoorstellen en wees ze allemaal van de hand. De activiteiten van Spie-Batignolles worden nu via partnerships verder uitgebouwd.

De veranderende strategie van Schneider is verrassend. Eerder plaatste het Franse bedrijf de bouwdochter in de etalage na dramatische verliezen. Als gevolg van problemen op de vastgoedmarkt leed de bouwgroep vorig jaar een verlies van FFr810 miljoen. In totaal verloor Spie-Batignolles miljarden Franken in vastgoed.

Reageer op dit artikel