nieuws

Onderzoek naar afdammen Roer

bouwbreed

Het Ingenieursbureau Heidemij Advies doet onderzoek naar het afdammen van de Roer in Roermond ter voorkoming van wateroverlast in de Voorstad-St. Jacob van Roermond.

Volgens de opdrachtgever, het Waterschap Roer en Overmaas in Sittard, zijn er twee mogelijkheden; namelijk het afdammen van de Roer waarbij de rivier uitmondt in de Steelhaven en een ‘dode’ rivier wordt, of de Roer ter hoogte van Groot Hellegat te dwingen richting Maas te stromen.

Volgens de woordvoerder van het Waterschap valt het afdammen van de rivier qua kosten hoger uit dan het plan om langs gedeelten van de Roerkade een muur te bouwen en een gronddam aan te leggen. Het waterschap besloot na overleg met de provincie Limburg tot een heroverweging van de beveiliging van de binnenstad bij hoog water.

Reageer op dit artikel