nieuws

Misset

bouwbreed

Misset heeft een handig en handzaam boekje over ‘Meet en regeltechnische gebouwinstallaties’ uitgegeven. In dit 108 pagina’s tellende boekje zijn voornamelijk ‘kostenkengetallen’ gegeven van installaties. Er is een verdeling gemaakt in drie installatietypen, namelijk elektronische-, werktuigbouwkundige- en meet- en regeltechnische gebouweninstallaties. Met behulp van het boekje is snel inzicht te verwerven over de globale kosten van een installatie. Het bedrijf heeft ook diskettes en programmatuur over Ga-Kengetal ontwikkeld. Hiermee is een pobegroting snel aan te passen en alternatieven door te rekenen. De berekeningen zijn uitgebreid en verkort uit te draaien.

Mastum heeft een brochure uitgegeven met de titel ‘Een dak dat leeft’. Het betreft een brochure over daktuinen. Deze winnen volgens het bedrijf snel aan populariteit. In Florida worden complete palmtuinen op daken van appartementcomplexen aangelegd. Een daktuin is niet alleen een lust voor het oog en een ondersteuning van het milieu, maar beschermt ook de dakbedekking tegen weersinvloeden. Volgens Mastum gaat een dakbedekking daardoor langer mee. Het draagt bovendien gedeeltelijk bij als thermische isolatie en akoestisch geeft het systeem een behoorlijke dempingswaarde. Bij toepassing op grote schaal zou Nederland er heel wat milieuvriendelijker uit ke zien.

Mastum Nederland

Viba heeft een brochure uitgeven waarin het bedrijf zijn verschillende vormen van bevestigingstechnieken en alles wat daarbij komt kijken weergeeft. Het betreft vele technieken waaronder bevestigers in de isolatietechniek, het toepassen van epoxyharsen en lijmen. Er is tevens een aluminium ligfiets in opgenomen die goeddeels is gelijmd. De laatst gepresenteerde noviteiten zijn eveneens in het blad opgenomen. Een goed voorbeeld is de pas geintroduceerde zelfborende blindklinknagel.

Viba NV-Zoetermeer

Rockwool heeft ‘Vlakdak’-informatie uitgebracht. Er staat in beschreven hoe grootverbruikers mee ke werken aan de recycling van steenwolresten door het laten ophalen van steenwolafval in containers. Hiervoor werkt Rockwool samen met het afvalverwerkingsbedrijf BFI. Het gaat hierbij om hoeveelheden van meer dan 2 m3. Aannemers en verwerkers ke ook meewerken door het gebruik van de BigBag zakken die geschikt zijn voor hoeveelheden tot een m3. Zowel de containers als zakken zijn via BFI naar Rockwool te sturen voor recycling.

Rockwool Lapinus

BV-Roermond

Rovasta heeft een brochure uitgebracht over zijn bedrijf en produkten. Rovasta vervaardigt, bewerkt en monteert roestvaststalen en nonferro produkten op specificaties van de klant. Het bedrijf maakt produkten van buis, koker of profielen ten behoeve van de bouw en grootkeukensector. Het produktenassortiment is heel breed en bestaat uit drukvaten, afzuigkappen, vloergoten, leuningen hekwerken en nog vele andere produkten. Het bedrijf produceert tevens complete interieurs.

Rovasta Roestvrijstaal

Bleiswijk BV-Bleiswijk

AEG heeft een folder annex prijslijst uitgegeven over zijn succesvolle vloerverwarmingssysteem ‘Thermo-Boden’. Met dit dunne elektrisch verwarmingssysteem van 2 mm dikte zijn vloeren snel op te warmen.

Het bedrijf heeft nu zijn programma uitgebreid met Thermo-Boden type TBS 160/1,5. Het is een 160 Watt/m2 uitvoering voor 1,5 m2. De afmeting van de verwarmingsmat is 0,30 x 5,00 meter met 240 Volt aansluiting. Men kan zoveel uitbreiden als men wil. Het bedrijf levert tevens alle toebehoren waaronder twee typen thermostaten.

AEG Nederland

NV-Amsterdam

Unidek heeft zijn Milieu Jaarverslag ’94 uitgebracht. Daarin heeft het bedrijf getracht op een realistische wijze zijn milieuactiviteiten weer te geven. Ook geeft het bedrijf zijn visie op de toekomst. Centraal stond dit jaar de opzet en invoering van een zorgsysteem voor het milieu gekoppeld aan verbetering van de kwaliteit van zijn hoofdzakelijk PS-produkten, waarbij men oog had voor de arbeidsomstandigheden. De voorbereidingen voor het verkrijgen van het ISO 9001 certificaat zijn dit jaar afgerond en hebben geleid tot het verkrijgen van het certificaat. Dit certificaat geeft echter geen waarborg voor milieubewust handelen. Unidek wil meer en wenst wederom het predicaat ‘milieusuccesvol bedrijf’ van de ministeries van Economische Zaken en VROM verwerven evenals het voorgaande jaar.

Unidek BV-Gemert

Reageer op dit artikel