nieuws

Minder laagbouw in Nijmegen-stad

bouwbreed Premium

Zodra de bouw in het Betuwse Waalspronggebied begint, wordt laagbouw in Nijmegen-stad taboe verklaard. Dit geldt voor zowel de sociale als de vrije sectorbouw. De maatregel wordt waarschijnlijk al in 1997 van kracht. Dan begint de bouw in Lent.

Nijmegen moet tot 1 januari 2000 minimaal zesduizend woningen bouwen. Daarvan ke er maximaal 2.500 binnen de huidige gemeente verrijzen. De rest moet worden gebouwd aan de andere oever van de Waal. Tot 1997 zullen nog zoveel mogelijk woningen in ‘Stad’ worden gebouwd. Daarna valt de produktie er terug tot 200 a 250 per jaar. Dit jaar zullen 604 woningen gereed komen waarvan driekwart in etagebouw en een kwart in laagbouw. Naar verwachting zullen dit jaar 1359 woningen in aanbouw worden genomen.

Reageer op dit artikel