nieuws

Maasvallei wordt deels natuurgebied

bouwbreed Premium

Een onderzoek zal worden ingesteld naar het herinrichten tot natuurgebied van de Noordelijke Maasvallei in Limburg. Hiervoor is het proefpo ‘De Gebrande Kamp’, een gebied van 100 ha gelegen tussen Gennep en Mook, uitgekozen.

De Provincie Limburg, Rijkswaterstaat, het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij en enkele ontgronders hebben voor dit onderzoek – 150.000 beschikbaar gesteld. Verwacht wordt dat slechts enkele hectaren per jaar ke worden aangepakt.

Ook staat het, volgens de provincie niet vast, dat natuurontwikkeling altijd in combinatie met kleiwinning moet gebeuren en zal de meeste natuur zich mogelijk zonder ontgronden ke ontwikkelen. Tevens wordt bekeken of de natuurontwikkeling te combineren is met het aanleggen van Maaskades die nieuwe overstromingen moeten voorkomen. Met de herinrichting van ‘De Gebrande Kamp’ wordt volgend jaar begonnen.

Reageer op dit artikel