nieuws

Kralingen stort vuile grond in Abtspolder

bouwbreed

Het plan de afgegraven grond van het gasfabrieksterrein in de Rotterdamse wijk Kralingen in het nabijgelegen Gashouderpark op te slaan, is onder druk van de buurtbewoners van de baan. De schone en licht verontreinigde grond zal in plaats daarvan tijdelijk worden opgeslagen in de Noordoost-Abtspolder. Dat heeft po-coordinator E. Scholten gezegd. Scholten stuurt het Rotterdamse college van B en W binnenkort het voorstel daartoe.

“In de Noordoost-Abtspolder is een definitieve opslagplaats voor zwaar verontreinigde grond ingericht. Binnen dat terrein is een tijdelijke opslagplaats voor schone en licht verontreinigde grond. Daar kan de afgegraven grond van het voormalige gasfabrieksterrein worden bewaard in afwachting van hergebruik.”

Reageer op dit artikel