nieuws

KEW brengt reinigers die elektriciteit besparen

bouwbreed

KEW Reinigingssystemen brengt twee nieuwe remmen- en onderdelenreinigers op de markt die de oude types B5, B5R en B5L moeten vervangen. Toepassing van de nieuwe reinigers leidt onder meer tot elektriciteitsbesparing. Nog een voordeel is dat de opvangbak flexibel instelbaar is geworden.

De remmen- en onderdelenreinigers zijn speciaal vervaardigd voor de reiniging van onderdelen van personen- en vrachtwagens in werkplaatsen.

De nieuwe types van KEW zijn de B9, uitgevoerd met een metalen tank en de B9R welke is voorzien van een roestvast stalen tank.

Het betreft hier logisch opgebouwde machines met slechts enkele beweegbare delen. Daar de B9 en B9R reinigen met heet water en reinigingsmiddelen onder lage druk (maximaal 6 bar) zijn deze machines geschikt voor de reiniging van van diverse onderdelen zoals remmen, koppelingen, kogellagers, kleppen, machineonderdelen en elektrische motoren. Bij reiniging met deze machines wordt remstof, olie, vet en gewoon vuil gebonden en in een handeling verwijderd.

Besparing

De remmen-onderdelenreinigers hebben een volledig geisoleerde watertank, inclusief elektrisch verwarmingselement. Met behulp van een tijdschakelaar is het mogelijk op elk gewenst tijdstip via het verwarmingselement de machine voor te verwarmen zodat deze bij gebruik zonder aansluitingen voor elektriciteit en water overal inzetbaar is. De opwarmtijd is in vergelijking met de vorige uitvoeringen behoorlijk verkort naar maximaal 40 minuten waardoor een elektriciteitsbesparing kan ontstaan van 30 procent.

Werking

Een reinigingsmiddel, vermengd met water, wordt verhit tot een temperatuur van maximaal 85 gr. C en onder druk gebracht door middel van perslucht. De onder druk staande vloeistof wordt door een slang gevoerd naar het spuitpistool met nozzle. Het water spat niet weg en belandt met stof en vuil in de grote opvangbak. De hoogte van de bak is variabel instelbaar van 30 cm tot 110 cm boven het vloeroppervlak. Hierdoor is deze bak te gebruiken bij zowel een personen- als vrachtwagen. Een volle tank is voldoende voor tien tot twintig reinigingsbeurten.

Reageer op dit artikel