nieuws

Ingesloten terrein in Schoorl mag worden bebouwd

bouwbreed

Rechter J. de Vries van de Raad van State in Den Haag heeft geweigerd het bestemmingsplan ‘Bergtdorp 1992, eerste fase’ van de gemeente Schoorl te schorsen. Dat betekent dat het door de Heereweg, de Schoutsakker, de Voorweg en de Huismansweg ingesloten terrein verder ontwikkeld kan worden.

Twee bewoners van panden langs de Heereweg hadden om schorsing van het plan verzocht. Poontwikkelaar Johan Ory gaat bouwverkeer laten rijden over een weggetje van het terrein naar de Heereweg. Dat gaat overlast geven, zo vrezen de bewoners van de huizen langs de Heereweg. Voor rechter De Vries is dat echter geen aanleiding de ontwikkeling van het terrein te vertragen.

Op de achtergrond speelt een strijd tussen Ory en collega-ontwikkelaar Meijer. Meijer heeft een aantal terreinen in bezit, waarover goede ontsluitingen van het ontwikkelingsgebied aangelegd zouden ke worden. Meijer zou echter te veel vragen voor zijn grond.

Wethouder Slikker heeft aangekondigd nu te gaan onteigenen.

Reageer op dit artikel