nieuws

IKOB publiceert beoordelingsrichtlijn voor mengcement

bouwbreed

Het Instituut voor Keuring en Onderzoek van Bouwmaterialen (IKOB) te Barneveld heeft een beoordelingsrichtlijn voor mengcement gepubliceerd. Mengcement is elke cement, dat wordt vervaardigd door het mengen van een cementsoort met een andere soort of delen daarvan.

Het doel is een grondstof te verkrijgen met specifieke eigenschappen, bijvoorbeeld geschikt voor de produktie van bepaalde bouwelementen. De cementsoorten staan wel in NEN 3550 beschreven, maar de mengprodukten niet. Op basis van de beoordelingsrichtlijn zal het in de toekomst mogelijk worden een KOMO Attest-met-Produktcertificaat voor mengcement te verkrijgen. De beoordelingsrichtlijn is nu nog voorlopig. Kritiek op de richtlijn kan tot 4 september ingediend worden.

De beoordelingsrichtlijn is te verkrijgen bij IKOB te Barneveld, telefoon 03420-13643.

Reageer op dit artikel