nieuws

Amusementspark Florida kost meer dan $2 miljard

bouwbreed Premium

Het Britse concern Rank Organisation en het Amerikaanse MCA gaan voor twee miljard dollar ( f. 3,2 miljard) een nieuw amusementspark bouwen in Orlando in de Amerikaanse staat Florida. Het komt te liggen naast het door de twee bedrijven geexploiteerde filmpark Universal Studios.

Het park gaat Universal City Florida heten en moet over vier jaar klaar zijn. Er komen vijf eilanden met als thema’s onder meer Jurassic Park, de film die regisseur Steven Spielberg in 1993 maakte voor MCA-dochter Universal Pictures. Het 4,9 hectare grote park krijgt verder thema-restaurants, nachtclubs, winkels en een filmtheater met zestien schermen en 5000 zitplaatsen. Bij het park komen ook nog enkele hotels. Over de financiering daarvan zijn MCA en Rank in gesprek met andere investeerders.

Reageer op dit artikel