nieuws

WebWise biedt informatie voor de bouw via Internet

bouwbreed

Informatie voor de bouw is nu ook verkrijgbaar via Internet. Sinds kort is er een ‘site’ voor de bouw, onder de naam BouwWeb. Het is een initiatief van WebWise Partners in Communication, een samenwerkingsverband van adviseurs voor het gebruik van bedrijfsvoering, informatica en datacommunicatie.

WebWise levert diensten op het gebied van informatietechnologie en communicatie aan het bedrijfsleven. Daar hoort ook communicatie via Internet bij. WebWise heeft daarom een ‘site’ ingericht voor de ontsluiting van informatie voor de bouw, onder de naam BouwWeb. De openingspagina biedt in totaal acht rubrieken, van technische informatie tot nieuws, dagbladen en het weer. Onder het kopje ‘Bouworganisaties’ bevindt zich een overzicht van instellingen en bedrijven die te maken hebben met de bouw. In een andere rubriek is informatie van de overheid op te vragen of contact te leggen met de computers van TNO-Bouw, de Stichting CUR en een aantal bedrijven.

Het aanbod van informatie via BouwWeb is nog beperkt en doet tamelijk ongestructureerd aan. Volgens BouwWeb wordt de ‘site’ echter snel uitgebreid en zal de dienstverlening aan bedrijven en organisaties worden vergroot. BouwWeb gaat nationale zowel als internationale informatie voor de bouw ontsluiten.

Electronic mail

De initiatiefnemers van BouwWeb zijn professionele communicatie-adviseurs. Toch is er geen ‘gewoon’ adres of telefoonnummer van WebWise op de openingspagina van BouwWeb te vinden. Wie meer wil weten over het initiatief, kan een e-mail (electronische bericht) versturen aan bouwweb0704xs4all.nl. De adviseurs van WebWise zelf zijn bereikbaar via het e-mail adres jverlaan0704knoware.nl.

Voor het verzenden van e-mail is een aansluiting op Internet of toegang via een ‘provider’ nodig, zoals xs4all te Amsterdam of BArt te Den Haag. Met behulp van een programma voor het zoeken op het World Wide Web is BouwWeb dan gemakkelijk te vinden. De ‘site’ is te bereiken via HTTP://www.bouwweb.nl. Afhankelijk van de software en hardware is de informatie grafisch of in de vorm van tekst op het scherm te bekijken. Het is eenvoudig om de informatie te bewaren, bijvoorbeeld door de pagina’s te ‘downloaden’ of een afdruk van het scherm weg te schrijven op een diskette of af te drukken met een printer.

Wie met een grafisch programma de ‘site’ van BouwWeb bezoekt, krijgt allereerst dit logo te zien.

Reageer op dit artikel