nieuws

Verscherpt toezicht Eigen Haard door Tommel opgeheven

bouwbreed Premium

Staatssecretaris Tommel heft het verscherpte overheidstoezicht op de financiele handel en wandel van de woningbouwcorporatie Eigen Haard in Enschede per 1 augustus op. Dit blijkt uit een schrijven van Tommel aan de corporatie en aan het college van B en W in die stad. Eigen Haard verloor als gevolg van risicovolle financiele transacties in totaal f. 64 miljoen. Dat was reden voor het ministerie van Volkshuisvesting om de organisatie onder toezicht te stellen. Andere corporaties was om dezelfde reden dit lot beschoren.

Volgens Tommel heeft Eigen Haard (circa 6400 woningen) intussen intern voldoende orde op zaken gesteld voor “een verantwoord vermogensbeheer”. Het regime gold sinds eind juni 1994. In maart 1995 waren vier andere speculerende corporaties al van het extra toezicht ontheven. De enige corporatie die nu nog onder verscherpt toezicht staat is Jutphaas te Nieuwegein.

Reageer op dit artikel