nieuws

Prijsvraag goedkoper woningen bouwen

bouwbreed

Het Bedrijfspensioenfonds voor de Bouwnijverheid (Bpf-bouw) en de Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting (SEV) organiseren een prijsvraag voor slimme ideeen om met behoud van kwaliteit goedkoper woningen te bouwen. Alle participanten in het bouwproces ke meedoen aan de prijsvraag, die uit drie ronden bestaat. De eerste ronde is een ideeenprijsvraag. Elk slim idee is welkom, of het nu een alles omvattend concept is of een handig detail. Een jury onder voorzitterschap van prof. dr. ir. Hugo Priemus verdeelt de f. 10.000 aan prijzengeld. Uit deze inzendingen worden voor de tweede ronde poteams geselecteerd, bestaande uit architecten, bouwers en adviseurs. Die teams krijgen een meervoudige opdracht voor een gevarieerd woningbouwplan op een bestaande locatie. De ontwerpen worden gejureerd en gepubliceerd. De derde fase van de prijsvraag is dat een of meer van de ontwerpen zal worden gerealiseerd door Bpf-bouw.

Ideeen ke worden ingezonden van 1 augustus tot eind oktober. Inlichtingen: RIGO, Anke Polhuijs, tel.: 020-5221111.

Reageer op dit artikel