nieuws

Groensector heeft plaats voor 3000 werklozen

bouwbreed Premium

Binnen de groensector ke circa 3000 langdurig werklozen aan een baan worden geholpen. Voorwaarde hiervoor is dat achterstallig onderhoud aan groenvoorzieningen in gemeenten kan worden weggewerkt door particuliere bedrijven.

Dit heeft de vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners bekend gemaakt. Ruim 70 procent van het achterstallige onderhoud in de groensector kan niet binnen drie jaar worden weggewerkt, zo blijkt uit een onderzoek van het Landbouw-Economische Instituut (LEI).

Volgens werkgevers en werknemersorganisaties kan het probleem worden opgelost door achterstallig onderhoud te laten doen door particuliere bedrijven. “De particuliere sector is bij uitstek geschikt voor deze klus. Door de diversiteit van de onderhoudswerkzaamheden zijn voor een belangrijk deel vaktechnische vaardigheden vereist wat betreft de aard van het werk, kennis van machines en apparatuur, veiligheidseisen en dergelijke,” aldus een toelichting van de Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners. Het werk kan door langdurig werklozen worden uitgevoerd. Een belangrijk deel van hen kan een vaste baan vinden.

Reageer op dit artikel