nieuws

Gerenoveerde Oude IJsselbrug weer open

bouwbreed

De opknapklus van de oude IJsselbrug bij Zwolle (richting Hattem) is bijna geklaard; Aannemerscombinatie Strukton-Bailey-Balm Emiss legt momenteel de laatste hand. In opdracht van Rijkswaterstaat kreeg de 447 meter lange oeververbinding een nieuw wegdek, werd alle staalwerk vernieuwd/opnieuw geconserveerd en de aangetaste betonnen onderbouw hersteld. Alle auto- en busverkeer werd een jaar lang omgeleid via de nabijgelegen nieuwe IJsselbrug. Voor het (brom)fiets- en landbouwverkeer werden twee noodbruggen aangelegd. De IJsselbrug dateert uit 1927-1930. Het Nederlandse leger blies in 1940 een deel van de brug op om de Duitse bezetter tegen te houden.

Een jaar later werd de oeververbinding hersteld. In 1945 lieten de Duitsers de brug exploderen. Twee jaar later kon het bouwwerk weer gebruikt worden. Sindsdien heeft geen renovatie meer plaatsgevonden.

Reageer op dit artikel