nieuws

Frans-Japanse samenwerking op gebied van rubber tracks

bouwbreed

De samenwerking tussen de fabrikanten Avon Spencer Moulton (Fr.) en Fukuyama in Japan heeft geleid tot de Europese produktie van een nieuw type rubberen rupsband voor minigravers.

Deze zogeheten ‘interchangeable’ rups is te monteren op minigravers met stalen rupsen, zonder de noodzaak tot het verstellen van assen, wielen of sprockets.

Met deze rubbertrack kan in korte tijd worden overgeschakeld van hard naar zacht ‘schoeisel’. De wisselrups wordt geleverd in verschillende breedtes en pitchmaten en laat zich op de meeste gangbare minigravers monteren.

Met de integratie van de ontwikkeling- en produktieactiviteiten van beide ondernemingen wordt een breed leveringsprogramma rupsen aangeboden dat tegemoet komt aan de vraag van de Europese machinegebruiker. De import voor de Nederlandse markt is in handen van De Hoeve Groothandel in Wijk en Aalburg.

Reageer op dit artikel