nieuws

Bedrijfsvereniging moet wao-criteria versoepelen

bouwbreed

Arbeidsdeskundigen moeten zorgvuldiger en soepeler zijn bij het vaststellen of iemand wel of geen recht heeft op een wao-uitkering. Bij het vaststellen van wat iemand nog kan verdienen, moeten zij uitgaan van tenminste drie geschikte functies. Verder mag de berekende verdiencapaciteit niet hoger zijn dan het laatst verdiende loon. Ook moeten arbeidskundigen zich niet blind staren op de uitslagen van computerprogramma’s en nauwer samenwerken met keurings- dienst en huisartsen.

Dat is de weergave van een instructie, die voorzitter Buurmeijer van het Tica (het Tijdelijk Instituut voor coordinatie en afstemming) aan de bedrijfsverenigingen heeft gestuurd. Vorige maand heeft de Tweede Kamer in een overleg met staatssecretaris Linschoten aangedrongen op versoepeling van de (her)keuringen van arbeidsongeschikten.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels