nieuws

Aanlegplaats vrachtschepen in de maak

bouwbreed

Bij het Friese Spannenburg wordt momenteel een extra aanlegplaats voor vrachtschepen gerealiseerd. Deze 400 meter lange voorziening biedt straks ruimte aan vijf vrachtschepen. In opdracht van Provinciale Waterstaat wordt de wachtplaats door wegen- en waterbouwmaatschappij Fernhout uit Zwolle aangelegd. Het po is onderdeel van het beleid van de provincie om van het Prinses Margrietkanaal een klasse V-vaarweg te maken.

Zo werd eerder de bocht voor de brug bij Spannenburg al ruimer en overzichtelijker voor schepen gemaakt. De aanpak van het Prinses Margrietkanaal is noodzakelijk, aangezien het beroepsgoederenvervoer op deze route de laatste jaren zeer sterk is toegenomen. De miljoenenklus wordt tot in het jaar 2002 in verschillende fasen uitgevoerd.

Persbureau Noordoost

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels